Primul atelier public de lucru al proiectului
© WWF-România

Primul atelier public de lucru al proiectului

31 octombrie 2012, Ocna Șugatag

Între 29 și 31 octombrie 2012 echipa din Maramureș a organizat la Ocna Șugatag primul workshop dedicat proiectului nostru transfrontalier.

A fost un prim pas în acțiunea continuă de colectare a informațiilor despre habitatele ursului brun din zona proiectului, date ce vor fi folosite la identificarea coridoarelor de deplasare a speciei. La întâlnire au participat administratori ai fondurilor de vânătoare din județ, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Maramureș, parteneri din cadrul Agenției pentru Protecţia Mediului Maramureş, ingineri silvici și specialiști ai Parcului Natural Munții Maramureșului.

Ne-am bucurat în mod deosebit de participarea colegilor  din alte organizații neguvernamentale de protejare și conservare a mediului sau cu proiecte în domeniu: Asociația Zarand și Asociația pentru dezvoltare locală Ivan Krevan, Repedea.

Am apreciat și participarea reprezentanţilor Jandarmeriei montane Maramureş, participare importantă pentru colectarea de informaţii relevante în implementarea proiectului. Jandarmeria are la nivelul întregii ţări, posturi montane care execută, pe baza planurilor de cooperare, misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasee turistice. În plus, activitatea jandarmilor montani este indispensabilă  pentru supravegherea, controlul şi protejarea fondului cinegetic, fondului piscicol și silvic.

Jandarmii montani pot fi solicitaţi să intervină în situaţii de urgenţă, la numărul unic 112.