Conservarea pădurilor, subiect de consultare publică
© WWF-România

Conservarea pădurilor, subiect de consultare publică

26 februarie 2013, Baia Mare

Echipa proiectului a organizat ultimul seminar de consultare publică pentru identificarea şi managementul pădurilor cu valoare ridicată de conservare (PVRC), din cadrul proiectului.

Două asemenea întâlniri au mai avut loc în aceeași lună la Sighetu Marmației și la Vișeu de Sus, cu coordonarea și sub ochiul atent al lui Radu Vlad, expert forestier WWF. Aceste întâlniri sunt o etapă fundamentală a proiectului și baza unei părți a măsurilor de management ce vor fi propuse la încheierea lui. Ca parte a  procesului de consultare publică am dorit să contactăm oameni şi organizaţii afectate direct sau chiar numai interesate de managementul pădurilor, în Maramureş. Identificarea şi gospodărirea adecvată a PVRC pentru conservarea şi îmbunătăţirea valorilor ridicate de conservare (VRC) sunt fundamentale pentru noi toţi, cei care dorim o silvicultură responsabilă.

În cadrul acestor întâlniri au fost  prezentate conceptul PVRC, împreună cu definirea valorilor ridicate de conservare comune pentru regiunea Maramureş (România şi Ucraina), rezultatele pre-evaluarilor realizate şi măsurile de management recomandate sau în curs de elaborare.

Despre acest domeniu, puteți afla mai multe aici: www.certificareforestiera.ro

Echipa proiectului consideră acest subiect deschis și pregătește câteva publicații pe această temă, de aceea așteptăm propunerile și comentariile dumneavoastră la adresa: rvlad@wwfdcp.ro